Kadangi jau senokai turiu duonkepę, ir tam tikrais periodais ji būna dažniausiai naudojamas prietaisas mano virtuvėje, pagalvojau, kad įdomiau receptus susikelti čia (galbūt net su nuotraukomis :-)), negu laikyti paprastai kompiuteryje.
Taigi, dažniausiai mano kepama duona (ačiū "Delona'i", kurios receptą modifikavau, ir kurios produktus naudoju):
Juoda pusiau plikyta duona
200 g ruginių miltų, 300 g kvietinių miltų, 50 g bulvių dribsnių, 50 ml salyklo miltelų, 600 ml verdančio vandens, 1 v.š. aliejaus, 1 v.š. druskos, 2 a.š. cukraus, 2 a.š. sauso raugo, 1,5 a.š. sausų mielių.
Ruginius miltus užplikyti verdančiu vandeniu, išplakti. Ataušus sudėti raugą ir mieles. Sukrėsti į duonkepės indą, užstatyti ant tešlos programos. Tešla dar išmaišoma ir pakyla. Pasibaigus tešlos gamybai, sudėti likusius produktus (aš sumažinau kvietinių miltų (4 g) ir įdėjau 4 g sėlenų. Kepti pagrindine programa (neturiu mentelės ruginiams miltams, bet visai gerai išsimaišė ir su paprasta). Tešlai besimaišant, įdėti prieskonių.
Pati ir pasikomentuosiu :-). Paskutinius du kartus neišėjo, nors dariau viską taip pat. Gal miltai kalti (ėmiau kitokius, nei iki šiol (iki šiol naudojau ekologiškus, gal Ustukių?)). Dar kartą pamėginsiu, ir jei nesigaus - trinsiu lauk (kažin, ar galima?)
AtsakytiPanaikinti