2010 m. lapkričio 16 d., antradienis

Karamelizuoti apelsinai šokolade.

Pas rusaites radau tokį visai įdomų dalyką, tai nusprendžiau išmėginti. Taigi, reikia paimti kokius 4-5 apelsinus, supjaustyti juos maždaug 5 mm storio griežinėliais. Įmesti į verdantį vandenį ir pavirti kokias 3-4 min., kad dingtų kartumas (man nedingo). Kiek padžiovinti. Pasigaminti sirupą: 300 ml vandens ir 600 g cukraus (aš ėmiau daugiau, nes pasirodė, kad bus mažai), užvirinti, palaukti, kol ištirps cukrus. Suversti apelsinus į sirupą ir ant mažos ugnies virti kokią valandą (rašo, kad tol, kol žievelių baltoji dalis pasidarys skaidri). Išgriebti, nuvarvinti sirupą, dėti į skardą ir padžiovinti orkaitėje (recepte rašo, kad 100-120 C temperatūroje apie 15-20 min., bet man liko lipnūs, tai dar papildomai padžiovinau 150 C temperatūroje. Ataušinti. Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą, merkti ten apelsinų skilteles, palaukti, kol šokoladas sustings, ir valgyti. Saldus kartumas ar kartus saldumas, bet skanu.
Originalus receptas  čia .

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą