2010 m. gegužės 30 d., sekmadienis

Ledai iš rūgpienio


Kadangi įsigijau naują ledų gaminimo aparatą, tai labai nekantravau išbandyti. Kad per daug nepavargčiau, pasirinkau patį paprasčiausią, kažkada kažkokiame rusų saite rastą receptą (deja, neatsimenu, kur).
Taigi, imame rūgpienio, cukraus pudros ir citriną (čia orginalus receptas, kiek pamenu. Buvo, aišku, norodyti ir kiekiai, bet aš dariau pagal skonį). Paplakame rūgpienį su pudra (mikseriu), tada išspaudžiame citrinos sultis ir patarkuojame žievelės, dar paplakame ir supilame į ledų aparato indą. Po kokių 20 min. jau galima valgyti. Žiūrėjau gana skeptiškai į tokius ledus, bet rezultatas tikrai pranoko lūkesčius. Gaivūs, neriebūs, labai tiktų per karščius atsigaivinti.
Kitą dieną vėl dariau, tik vietoj citrinos dėjau šaldytų serbentų. Valgytojų įvertinimas buvo labai geras (tikiuosi, ir nuoširdus). Bet kokia atveju, tikrai verta pabandyti.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą