2010 m. balandžio 11 d., sekmadienis

Duona

Kadangi jau senokai turiu duonkepę, ir tam tikrais periodais ji būna dažniausiai naudojamas prietaisas mano virtuvėje, pagalvojau, kad įdomiau receptus susikelti čia (galbūt net su nuotraukomis :-)), negu laikyti paprastai kompiuteryje.
Taigi, dažniausiai mano kepama duona (ačiū "Delona'i", kurios receptą modifikavau, ir kurios produktus naudoju):

Juoda pusiau plikyta duona


200 g ruginių miltų, 300 g kvietinių miltų, 50 g bulvių dribsnių, 50 ml salyklo miltelų, 600 ml verdančio vandens, 1 v.š. aliejaus, 1 v.š. druskos, 2 a.š. cukraus, 2 a.š. sauso raugo, 1,5 a.š. sausų mielių.

Ruginius miltus užplikyti verdančiu vandeniu, išplakti. Ataušus sudėti raugą ir mieles. Sukrėsti į duonkepės indą, užstatyti ant tešlos programos. Tešla dar išmaišoma ir pakyla. Pasibaigus tešlos gamybai, sudėti likusius produktus (aš sumažinau kvietinių miltų (4 g) ir įdėjau 4 g sėlenų. Kepti pagrindine programa (neturiu mentelės ruginiams miltams, bet visai gerai išsimaišė ir su paprasta). Tešlai besimaišant, įdėti prieskonių.

1 komentaras:

  1. Pati ir pasikomentuosiu :-). Paskutinius du kartus neišėjo, nors dariau viską taip pat. Gal miltai kalti (ėmiau kitokius, nei iki šiol (iki šiol naudojau ekologiškus, gal Ustukių?)). Dar kartą pamėginsiu, ir jei nesigaus - trinsiu lauk (kažin, ar galima?)

    AtsakytiPanaikinti